keskiviikko 5. syyskuuta 2007

Sangria

Oheiset määrät ovat isoihin bileisiin, n 30 hengelle, menekistä riippuen. Muista ettei lasiseen boolikulhoon kannata laittaa metallista kauhaa...

Aito baskimaan sangria

12 pulloa punaviiniä
1 l appelsiinimehua
1,5 l limonaadia
1/3 pullo Triple Sec -likööriä
3 appelsiinia siivuina
2 dl sokeria
2 rkl kanelia
3 kanelitankoa

Sangriasta tulee parasta kun se saa maustua yön yli. Tässä tapauksessa voi "maustuttaa" vain osan limonadista ja mehusta, ja lisätä loput jääkylminä juuri ennen tarjoilua.

Chileläinen sangria

6 pulloa halpaa kuohuviiniä (Asti Spumante tms)
saman verran limonaadia (Sprite, Seven Up)
75cl piscoa (tai vodkaa)
50cl persikkalikööriä
säilykepersikoita lohkoina

Varaa viime hetkeksi puolet kuohuviinistä ja limonadista ; sekoita kaikki muut ja anna "marinoitua" muutaman tunnin ajan jääkaapissa.

Juuri ennen tarjoilua, lisää jääkaappikylmät kuohuviini ja limonaadi, ja muista kieltää vieraita syömästä persikoita - ne ovat AINOASTAAN koristeina. Tottelemattomien tapausten varalta ne voi poistaa boolista kokonaan, mikä tosin vähentää illan hauskuuskerrointa...


resepti: Maurelita@Paris

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti