Viime jouluna annoimme ystäville lahjaksi Aapon aroniahyytelöä ja Liinun luumuhilloa. Kun nyt kesällä pakastin mansikoita, keksin, että tänä jouluna vuorossa voisi olla Matleenan mansikkamarmelaadi. (Pasi ehdotti myös Pasin puolukkahilloa, mutta puolukkasato jäi Mirkulta saatujen varaan...)Niinpä pakastamisen ja hilloamisen ohella keittelin myös maijallisen mehua odottamaan myöhempää käyttöä. Heti syksyn tullen aloin keräillä pilttipurkkeja tutuilta äideiltä.
Alunperin ajatuksen koko aroniahyytelöstä sain nimenomaan Mirkku-tädiltäni, joka on vertaansa vailla oleva kotitalousihminen! Yhtä maukasta aroniahyytelöä en kylläkän onnistunut saamaan aikaan, mutta joka ei ole Mirkun herkkuja maistanut, ei voi eroa tietää. Mukailin myös Mirkun reseptiä siten, että vaihdoin hillosokerin enemmän pektiiniä sisältävään, jota tarvitaan vain kolmasosa tavallisen hillosokerin määrästä.
Resepti ja valmistus on yksinkertaista:
7,5 dl sokeroimatonta mehua
1 pkt hillosokeria
keitetään noin 20 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti