Löysin vanhoja aikakauslehtiä selaillessani reseptin, joka oli ehdottomasti kokeilemisen arvoinen näin joulun alla. Nimittäin Pehmeä piparkakku-kakku.
3 kananmunaa
1,5 dl sokrua
3 rkl siirappia
1,5 dl kermaa
150 g voita
1 rkl piparimaustetta
1 tl soodaa
5,5 dl jauhoja
- vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
- sekoita kuivat aineet keskenään
- lisää munavaahtoon siirappi, kerma, sulatettu voi ja
kuiva-aineet
-kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan
- paista 175 asteisessa uunissa alatasolla noin 50 minuuttia
Maistuu hyvältä glögin kanssa, kun ulkona pakkanen paukkuu ja sisällä takkatuli rätisee.
*Kuusenalla* kylpypalju odottaa, onkohan vesi vielä lämmintä.
VastaaPoista