tiistai 4. joulukuuta 2012

Piparkakku





Löysin vanhoja aikakauslehtiä selaillessani reseptin, joka oli ehdottomasti kokeilemisen arvoinen näin joulun alla. Nimittäin Pehmeä piparkakku-kakku.


3 kananmunaa
1,5 dl sokrua
3 rkl siirappia
1,5 dl kermaa
150 g voita
1 rkl piparimaustetta
1 tl soodaa
5,5 dl jauhoja

- vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
- sekoita kuivat aineet keskenään
- lisää munavaahtoon siirappi, kerma, sulatettu voi ja
kuiva-aineet
-kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan
- paista 175 asteisessa uunissa alatasolla noin 50 minuuttia

Maistuu hyvältä glögin kanssa, kun ulkona pakkanen paukkuu ja sisällä takkatuli rätisee.



1 kommentti:

  1. *Kuusenalla* kylpypalju odottaa, onkohan vesi vielä lämmintä.

    VastaaPoista