perjantai 8. heinäkuuta 2011

Tsatsiki

Tsatsiki-salaatti

5 prk Kreikan/Bulgarian jougurttia
400 g tuorekurkkua
5-8 valkosipulin kynttä
1 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl oliiviöljyä
suolaa

Valuta jogurtit esim. suodatinpusseilla vuoratussa siivilässä yön yli viileässä. Ylimääräinen neste poistuu. Poista tuorekurkuista kantaosat ja raasta se kuorineen karkeaksi. Lisää 1 tl suolaa ja anna sen huilata 10 min. Valuta seos siivilässä. Hienonna valkosipuli heinoksi ja sekoita kaikki keskenään. Annoksen voi koristella oliiveilla, kurkun kuorikiekuroilla, tuoreetn mintun lehdillä tm. Sopii kalan, lihan ja uusien perunoiden seuraksi.

Tämän ja muita herkullisia reseptejä voi löytää myös osoitteesta www.kreikanystavat.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti