perjantai 31. elokuuta 2007

Tarte flambee

Perinteisen tarte flambéen täytteenä on ranskankermaa, sipulia ja savustettua siankylkeä.

Taikina kahteen pohjaan:

2 dl haaleaa vettä
10 g hiivaa
½ dl öljyä
11/2 tl suolaa
5 ½ dl vehnäjauhoja

Täyte 1:
1 sipuli
100 g ranskankermaa
100 g savustettua siankylkeä tai -kinkkua
mustapippuria myllystä

Täyte 2:
100 g ranskankermaa
2-3 omenaa ohuina renkaina
5 rkl ruskeaa ruokosokeria
½ dl Grand Marnieria tai muuta appelsiinilikööriä

Sekoita veden joukkoon hiiva, öljy ja suola. Alusta joukkoon vehnäjauhot. Ota taikina leivinpöydälle ja alusta sitä siinä vielä noin 5 minuuttia. Peitä liinalla ja anna nousta.

Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Kuumenna 2 dl vettä ja keitä sipulia siinä minuutin ajan. Valuta siivilässä ja anna jäähtyä. Suikaloi siankylki tai savukinkku.

Kuumenna uuni 275 asteiseksi. Käytä pizzapaistoa, mikäli uunissasi on se ominaisuus.

Leikkaa taikina kahteen osaan ja kaaviloi toinen osa paperinohueksi ja nosta kaulimen avulla leivinpaperilla vuoratulle pellille. Levitä taikinalle ranskankerma, sipuli ja siankylkisuikaleet. Jauha päälle mustapippuria ja paista uunissa noin 10 minuuttia ja tarjoa heti.

Kaaviloi toinen puoli taikinaa ja levitä leivinpaperilla vuoratulle pellille. Levitä sille ranskankerma ja omenarenkaat. Ripottele päälle sokeri ja paista. Valuta uunista otetulle leivonnaiselle Grand Marnier -likööri ja tarjoa heti.

Lähde: Elanto-lehti 1/2003

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti