Omatekoiset karkit kuuluvat ehdottomasti joulun makuihini.
Ensimmäinen muistikuvani niistä on se, kun äiti oli värjännyt kinuskia karamellivärillä punaiseksi, paloitellut, käärinyt sellofaaniin ja liimannut enkeli-kiiltokuvan päälle. Ihania!
Teimme myös ainakin nekkuja, nompparelleissa pyöriteltyjä tryffeleitä, riisisuklaata, jääsuklaata ja toffeeta. Ja Inkeri-mummolan jouluna haimme herkut Haaparannasta. Ne maistuivat aivan erityisen hyviltä, kun olivat oikein Ruotsista...
Olen itsekin kokeillut jos jonkinlaisia reseptejä, mutta yksinkertaisin ja yksinkertaisesti paras on mielestäni kuitenkin kerma-toffee:
puolet kermaa
puolet sokeria
nokare voita
ja keitellään kiinteäksi.
Ja jos on vielä jouluna jäljellä,
tarjoillaan jälkiruuaksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti