lauantai 15. joulukuuta 2012

Kermaa ja sokeria



Omatekoiset karkit kuuluvat ehdottomasti joulun makuihini.
Ensimmäinen muistikuvani niistä on se, kun äiti oli värjännyt kinuskia karamellivärillä punaiseksi, paloitellut, käärinyt sellofaaniin ja liimannut enkeli-kiiltokuvan päälle. Ihania!
Teimme myös ainakin nekkuja, nompparelleissa pyöriteltyjä tryffeleitä, riisisuklaata, jääsuklaata ja toffeeta. Ja Inkeri-mummolan jouluna haimme herkut Haaparannasta. Ne maistuivat aivan erityisen hyviltä, kun olivat oikein Ruotsista...

Olen itsekin kokeillut jos jonkinlaisia reseptejä, mutta yksinkertaisin ja yksinkertaisesti paras on mielestäni kuitenkin kerma-toffee:

puolet kermaa
puolet sokeria
nokare voita

ja keitellään kiinteäksi.
Ja jos on vielä jouluna jäljellä, 
tarjoillaan jälkiruuaksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti